Tannlegevakt Oslo

Få ting er like smertefullt som akutte tannproblemer. Ved behov for snarlig tannlegehjelp, er det greit å ha tilgang til en døgnåpen tannlege. Les mer om tannlegevakt i Oslo, her.
Få ting er like smertefullt som akutte tannproblemer. Ved behov for snarlig tannlegehjelp, er det greit å ha tilgang til en døgnåpen tannlege. Les mer om tannlegevakt i Oslo, her.

Akutt tannverk er ofte svært smertefullt, og i mange tilfeller kan ikke tannlegebehandling vente. Da frister det lite å bestille tannlegetime og måtte vente flere dager på hjelp og råd. En tannlegevakt eller et tannlegekontor med drop-in-muligheter kan gi pasienten nødvendig tannpleie på kort varsel.

Vi skal nå se nærmere på hva en tannlegevakt i Oslo kan hjelpe med, og hva slags tannproblemer som hyppigst forårsaker akutte smerter.
Her kan du lese mer om vanlige tannsykdommer hos mennesker.

Årsaker til akutt tannverk

 

Akutt tannverk er er en fellesbetegnelse på ulike tilstander som forårsaker plutselige smerter i tennene og munnen. Dette er en av de vanligste grunnene til at våre pasienter oppsøker akutt hjelp hos oss, og vi streber alltid etter å gi en så smertefri tannbehandling der det er mulig.

Betennelser i tennenes nerver kan ofte medføre akutte og sterke smerter. Dette er som regel en nokså skarp og intens smerte som i noen tilfeller kommer og går.

Etter en tid kan nerven til tannen dø, noe som kan føre til bakterieinfeksjon. Dette kan gi en konstant øm og verkende følelse rundt tannroten, og væskende abscesser.

Andre årsaker til akutt tannpine kan være fysiske slag mot tennene, fall eller lignende. Dette kan føre til at tenner knekker. Det er heller ikke uvanlig med karies-smerter (hull).

  •   Betennelse i tannrot (pulpitt)
  •   Abscess
  •   Traumer og tannfraktur
  •   Karies

Smertelindring og behandling

Opplever du tannverk og har behov for akutt time, er det viktig å få hjelp så fort som mulig fra våre tannleger på tannlegevakten i Oslo. Det er ikke noe kjekt å gå rundt med kraftig tannpine, uansett om det er snakk om tannfraktur eller pulpitt.

Vi kan gi deg nødvendig smertelindring og behandling. Sammen med tannlegen vil du finne ut hvilken behandling som passer best i ditt tilfelle.

Les mer om symptomer på tannrot- og tannervebetennelse her.

Hvordan bli kvitt tannpine?

Mange prøver å lindre tannsmerter på egen hånd, uten særlig effekt. Husk at det er viktig å behandle årsaken til tannverk, og ikke bare lindre symptomene.

Det kan ofte hjelpe litt med en kombinasjon av Paracet og Ibux, eller ved å drikke kaldt vann. Ofte må det imidlertid sterkere preparater til for å bli kvitt tannsmerter.

En tannlegevakt i Oslo vet hva slags smertestillende preparater som vil ha mest effekt på dine smerter. I tillegg vil tannlegen kunne fjerne årsaken til smertene, slik at symptomene forsvinner.

Hva koster behandling hos tannlegevakt i Oslo?

Kostnadene for et besøk hos en tannlegevakt i Oslo kan variere mye, og er naturligvis helt avhengig av hva slags behandling du trenger.

Rotfylling kan være nokså kostbart, men ofte er dette det eneste alternativet ved siden av å trekke tannen.

Det å trekke en tann koster ikke nødvendigvis så mye, og sørger for at du blir kvitt smertene relativt raskt. Du kan oppleve smerter og ubehag i noen dager etter trekking av tenner.

Et besøk hos en tannlegevakt i Oslo kan koste alt fra noen hundrelapper til noen tusen kroner. Finn gjerne en tannlege med gode priser, om dette lar seg gjøre.

Les mer: Den beste tannlegen i Oslo.

Hvordan behandles akutt tannverk?

Akutt tannverk blir som regel behandlet enten ved å trekke tannen, eller ved å beholde tannen og rotfylle den. Dette gjelder dersom tannpinen skyldes betennelse.

Ved et slikt akutt behov for behandling vil tannlegen som regel råde deg til å beholde tannen, og forsøke å reparere den. Dette er imidlertid ditt valg.

 

Bor du i Oslo sentrum? Book time hos Lambertseter Tannlegesenter

Vi er tannleger som er genuint interessert i våre pasienter. De fleste treffer vi igjen, og når man treffes minst en gang i året over tid bygger man et forhold. 

Det er viktig for oss at du har en så god opplevelse under tannlegebesøket som mulig. 

Tannlegevakt Oslo: Få hjelp mot akutte tannproblemer

Få ting er like smertefullt som akutt tannverk. Heldigvis er ikke hjelpen langt unna, og en tannlegevakt kan hjelpe deg om du bor i nærheten av Oslo sentrum.

Vår tannklinikk har lang erfaring og utfører akutt tannbehandling av tannsmerter, og setter alltid pasienten først.

 

Våre åpningstider

Vi har åpent hver dag, syv dager i uken, og holder til på Lambertseter senter. 

Øvrige helligdager bookes eventuelt etter avtale (timebestilling).

Det er enkelt å finne frem til oss, enten du kjører eller tar t-banen fra sentrum. Ring oss på telefon 222 01 900 eller ta kontakt med oss gjennom kontaktskjema under om du trenger akutt tannhjelp.