Behandling

Tannbleking

Ønsker du et naturlig hvitt smil på en skånsom måte? Lambertseter Tannlegesenter tilbyr tannbleking som gir raskt resultat uten å skade tennene dine.

Hvite tenner blir stadig vekk mer ettertraktet, men ønsket om å ha hvite tenner begynte faktisk for flere tusen år siden i oldtidens Egypt. Ifølge nettsiden Enlighten Smiles brukte egypterne pimpstein og eddik for å få hvitere tenner. 

I dag finnes det heldigvis enklere måter å bleke tennene på. Hvis du ønsker å bleke tennene dine, har du kanskje lurt på om du bør gjøre det hos tannlegen eller om det funker like godt med tannbleking hjemme, kjøpt på nett eller i butikk.

Det er mange grunner til at du heller bør gjøre det hos tannlegen. Én av dem er at du mest sannsynlig ikke kommer til å oppnå ønsket resultat av hjemmebleking du kjøper på apoteket eller en annen butikk. 

Dette er fordi det bare er tannleger som har lov til å selge tannbleking med høy nok konsentrasjon av det aktive stoffet hydrogenperoksid. Det er blekemiddelet som bleker tennene.

Trygg og effektiv tannbleking

En annen grunn til at det er bedre å la tannlegen gjøre jobben, er fordi det er tryggere. Hvis du for eksempel kjøper tannbleking fra utlandet med for høyt innhold av hydrogenperoksid, kan du risikere skader på emaljen og ising i tennene. 

Hos Lambertseter Tannlegesenter utfører vi tannbleking på en trygg, effektiv og skånsom måte. For oss er det viktig at du føler deg ivaretatt og at du får et best mulig resultat på kort tid.

Tannbleking skinner

Når du kommer til oss for å bleke tennene, lager vi individuelt tilpassede blekeskinner med avtrykk av tennene dine, som du fyller med blekepasta. Skinnene brukes hjemme et par timer om dagen eller om natta. Det tar ikke lang tid før du får synlig hvitere tenner. Ønsker du å bleke dine tenner mer på et senere tidspunkt, er det bare å kjøpe mer blekepasta. 

AirFlow

Hvis du bare har litt misfargede tenner på grunn av for mye kaffe, te eller røyk, tilbyr vi også Airflow. Det er en slags mild «sandblåsing» som fjerner overfladisk misfarging på tennene.

Er det noen som ikke bør bleke tennene?

Før du begynner å bleke tennene dine i samarbeid med oss, gjør vi en grundig undersøkelse for å finne ut om det er noe som gjør at du bør vente med å bleke tennene. Hvis du for eksempel har hull i tennene, eller så mye som i én tann, bør dette behandles først.

Vi råder også om å rense og pusse tennene kort tid før blekingen. Eventuell tannstein eller røykebelegg vil kunne ligge i veien for blekemiddelet og forhindre et godt resultat.

Gravide og ammende anbefales ikke å bleke tennene. Dette er fordi det ikke er utført nok studier rundt tannbleking og graviditet.

Andre behandlinger vi tilbyr

Vår tannlege Andreas Gibsztein har 17 års erfaring innenfor tannlegeyrket, og jobbet blant annet på Bryn Tannhelsesenter og Tveita Tannhelseklinikk før han startet opp Lambertseter Tannlegesenter. 

Andreas er spesielt opptatt av å ufarliggjøre tannlegebesøket og gjøre opplevelsen så behagelig som mulig for deg som pasient. Her er noen av de andre behandlingene vi tilbyr:

Om Lambertseter Tannlegesenter

Vår filosofi er at «alle kan behandle tenner, men ikke alle kan behandle mennesker». Vi vet at de færreste gleder seg til å dra til tannlegen, og derfor har vi tatt noen grep for å gjøre ditt besøk hos oss så avslappende som mulig.

En av grunnene til at mange misliker å dra til tannlegen er fordi de føler at de ikke har kontroll. Hos oss kan du faktisk ha full kontroll. Vi har blant annet en interaktiv skjerm hvor du kan se hva vi driver med.

Rask og effektiv behandling

Vi prøver også å unngå og dele opp behandlingen din i flere seanser, slik at du slipper å dra til tannlegen flere ganger. Hvis du for eksempel skal utføre en rotfylling, prøver vi så langt det går å utføre hele behandlingen på et besøk.

Smertefri behandling

Å fjerne visdomstenner har rykte på seg for å være ubehagelig, men hos oss er behandlingen rask og relativt smertefri. Hvis du føler at du trenger det, kan vi også gi deg noe beroligende før behandlingen.

Lange åpningstider og time på dagen

Ofte får man plager med tennene når man minst venter det, og derfor holder vi åpent alle dager i uken, både i hverdager og helger. Vi har også mulighet til å gi deg time på dagen

Våre åpningstider: 

Mandag 08.00-19.00

Tirsdag 08.00-19.00

Onsdag 08.00- 15.00

Torsdag 08.00-15.00

Fredag 08.00- 16.00

Lørdag 09.00- 15.00

Søndag 09.00-15.00

Vi holder til i Cecilie Thoresens vei 16, rett ved t-banen på Lambertseter. Det er enkelt å komme seg til oss både med kollektivtransport og bil.

Ta kontakt med oss i dag dersom du vil høre mer om tannbleking, utføre en standard undersøkelse eller om du har andre plager med tennene dine. Våre tannleger vil gjøre tannlegebesøket så komfortabelt som mulig for deg.